간단하고 맛있는 백종원 레시피 묵은지 김치찌개 만들기~
묵은지 김치찌개 레시피/만드는법
티비에서 묵은지 김치찌개 레시피를 보니 갑자기 묵은지 김치찌개로 때워야 겠다는 생각이 들어서 만들기로 했습니다
묵은지 김치찌개 요리재료 - 돼지고기 앞다리살 500g,들기름 or 참기름 2수저,후추 2꼬집,물 800ml,된장 1수저,대파 1개,다진마늘 1수저,배추김치 1쪽,설탕 1/2수저,청양고추 2개 (기호에 맞게 가감하시면 됩니다)
묵은지 김치찌개 레시피/만드는법
01. 배추김치를 꼭 짜서 4센티 길이 정도로로 잘라 준비한다.
- Prepare the cabbage kimchi by squeezing it and cutting it into about 4 cm long.
02. 적당한 냄비에 배추김치와 돼지고기를 먹기좋은 그키로 썰어 냄비에 담고 생수과 김치국물을 취향껏 부은후 끓인다.
- In a suitable pot, cut cabbage kimchi and pork to the same size as easy to eat, put it in a pot, pour mineral water and kimchi broth to your liking, and boil.
03. 한소끔 끓으면 간을 보고 김치 국물로 간을 맞춘후, 청량초 양파 파를 잘라 넣어 익힌다.
- When it boils, look at the seasoning and season with kimchi broth, then cut the onion and green onion in Cheongnyangcho and cook it.
04. 김치가 대충 익으면 두부반모를 잘라 냄비에 넣어주고 3~5분정도 더 끓인후 완성그릇에 퍼담아주면 맛있는 김치찌개가 간단히 됩니다.
- When the kimchi is roughly cooked, cut the tofu half-mouse, put it in a pot, boil it for another 3 to 5 minutes, and then pour it into a bowl to make delicious kimchi stew.
묵은지 김치찌개 레시피/만드는법
조금이나마 이글이 잇님들께 도움이 되셨길^^
그럼 오늘도 행복한 요리 아자아자^^
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