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전문점 따라잡는 레시피

간편하게 전문점 따라잡는 단배추김치 만드는법

by 에이디마스터 2022. 1. 13.
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간편하게 전문점 따라잡는 단배추김치 만드는법

단배추김치 레시피/맛있게만드는법

근래들어 단배추김치 맛있게 만드는법! 소셜 자주 나오더라구요^^

이번엔 저도 맛있는 단배추김치 맛있게 만드는법를 포스팅해 보겠습니다^^

단배추김치 요리재료 - 얼갈이 1단,고춧가루 1+1/2컵,배 1개,감자전분 반컵,다시마멸치육수 3컵,홍고추 10개,마늘 3통,멸치액젓 1+1/2컵,양파 1개,생강 1조각,사과 1/2개,천일염 1~2컵,쪽파,열무 2단 기호에 맞게 가감하시면 됩니다^^

단배추김치 레시피/만드는법

1. 인터넷에서 사놓은 단배추와 열무를 7~8센티 길이로 자른뒤 씻은후에 꽃소금을 1컵 정도 골고루 뿌려 30분 정도만 절인뒤 풋내가 나지않도록 깨끗한물에 세번정도 씻어 소쿠리에 담아 물기를 빼줍니다. 참고로 열무는 절이지 않고 김치를 담는 것도 나쁘지 않습니다.괜찮습니다.

- Cut the sweet cabbage and radish purchased online into 7~8cm lengths, wash them, sprinkle 1 cup of flower salt evenly, marinate them for 30 minutes, then wash them three times in clean water to avoid a green smell, and put them in a colander to drain the water. By the way, yeol radish is not pickled, and it is not bad to put kimchi on it. It is ok.


2. 열무와 단배추가 절여지는 동안 김치양념에 넣을 찹쌀풀로 다시마 멸치 육수에 전분가루을 넣고 끓인뒤에 식혀 두시면 됩니다.

- While the radish and sweet cabbage are pickled, add starch powder to the kelp anchovy stock with glutinous rice paste to add to the kimchi seasoning, boil it, and let it cool.


3. 고춧가루 다진마늘 멸치액젓 생강등 양념재료를 모두 넣어서 잘 섞어 주세요.

- Add all the seasoning ingredients such as red pepper powder, minced garlic, anchovy sauce, ginger, and mix well.


4. 사과 양파 배 홍고추를 함께 갈아서 김치풀과 만들어뒀던 단배추김치 양념장을 전부 섞어 놓습니다.

- Grind apples, onions, pears, and red pepper together and mix all of the kimchi paste and the sweet cabbage kimchi sauce you made.


5.. 넓은 양푼에 물을뺀 단배추와 열무를 담고 구석으로 양념장을 조금씩 부어가며 버무려 줍니다.

-. Put the drained sweet cabbage and radish in a large spoon, and mix by pouring the seasoning sauce into the corners little by little.


6. 참고 : 풋내가 나지 안도록 세번으로 나눠 살살 가볍게 살살 섞어 줘야 하는거 잊지마세요.

- Note: Don't forget to divide it into three parts and mix gently to avoid a fresh smell.


7. 락엔락에 옮겨담아 7~8시간쯤 상온에 두셨다가 김치냉장고에 보관 하시면 되고 만드신뒤 곧바로 먹어도 아주 맛있는 열무를 넣은 단배추김치만드는법 이었습니다.

- This is a method of making sweet cabbage kimchi with radish, which is very delicious to eat right after making it, transfer it to Lock'n Lock, leave it at room temperature for 7-8 hours, and then store it in the kimchi refrigerator.


단배추김치 레시피/맛있게만드는법

요번 포스팅이 여러분께 도움이 되셨길:)

잇님들 언제나 행복한 식사준비 하시길 바랍니다!!

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