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전문점 따라잡는 레시피

옛날짜장면 맛집에서 먹던 그맛 따라해봐요

by 에이디마스터 2021. 12. 12.
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옛날짜장면 맛집에서 먹던 그맛 따라해봐요

옛날짜장면 레시피-만드는법

요몇일은 장보러가기 싫어서 냉장고에 남아있던 부식들을 이용해서 저녁을 준비해 보기로 했어요.

옛날짜장면 요리재료 - 양배추 100g,식용유 5큰술,고춧가루 1Ts,다진생강 1ts,설탕 2Ts,진간장 1Ts,춘장 100g,중화면300g,청양고추 3개,미원 1Ts,양파 1개반,돼지목살 200g,대파 반뿌리 [기호에 맞게 가감하시면 됩니다]

옛날짜장면 레시피/만드는법

1. 먼저 삽겹살이나 잡채용 돼지고기를 먹기좋은 크기로 썰어서 깊은팬에 올리브유을 둘러준후에 다진생강 반숫가락과 같이 볶아주세요.

- First, cut the pork belly or japchae into bite-size pieces and drizzle with olive oil in a deep pan with half a spoon of minced ginger.


2. 고기 빛깔이 먹음직스럽게 변하면 먹기 편한 크기로 준비한 양파 양배추 감자 당근 애호박등 갖은 야채들을 모두 넣은뒤 쎈불로 볶아주시면 됩니다.

- When the color of the meat changes to an appetizing color, add all the vegetables, such as onions, cabbage, potatoes, carrots, and zucchini, prepared in easy-to-eat sizes and stir-fry over high heat.


3. 야채들이 반쯤 익었다면 볶아놓은 춘장을 3큰술을 넣은뒤 1분정도 잘 볶은후에 물 1인분에 1컵량을 넣고 끓여주세요.

- If the vegetables are half-cooked, add 3 tablespoons of roasted chunjang and stir-fry it for about 1 minute, then add 1 cup of water per person and bring to a boil.


4. 보글보글 끓어 야채 건더기들이 익었으면 전분과 물을 1:1로 섞은뒤에 적당히 넣어가며 짜장농도를 맞춰주시면 됩니다.

- When it boils and the vegetables are cooked, mix starch and water in a 1:1 ratio, then add them appropriately to adjust the concentration of jajang.


5. 짜장이 어느정도 완성되었으면 마지막으로 중화면을 끓는물에 삶아줍니다.

- When the jajang is finished to some extent, finally boil the Chinese noodles in boiling water.


6. 면발이 먹기좋게 익었으면 불을 끄고 냉수에 살짝만 헹군다음 그릇에 담아줍니다.

- When the noodles are ready to eat, turn off the heat and rinse briefly in cold water, then place in a bowl.


7. 면위에 짜장소스를 듬뿍 부어준뒤 옥수수콘 오이채등으로 마무리해주면 사먹는거 부럽지않은 초대박 짜장면이 완성~~

- After pouring a lot of jajangmyeon over the noodles, finish it with corn corn and cucumber greens, and you'll have a super gourmet jjajangmyeon that doesn't envy you to eat~~


옛날짜장면 레시피-만드는법

이글이 조금이나마 잇님들께 도움 되시기 바래요~!

잇님들 행복한 즐거운 식단준비 하셔요!!!

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