기본김밥 황금레시피 간단메뉴로 좋네 - 집밥만들기
기본김밥 레시피/만드는법
왠지 오늘은 장도보기 싫고해서 집에있던 부식들을 활용한 저녁을 준비해 보기로 했습니다.
기본김밥 요리재료 - 계란 3개,소금 적당량,맛살 2+1/2줄,단무지 5줄,쌀 3컵,오이 5줄,햄 5줄,김밥용김 5장,참기름[또는 들기름] 적당량,당근 1/2개,시금치 1/3단 [기호에 맞게 가감하시면 됩니다]
기본김밥 레시피-만드는법
1. 백미를 4인분정도 깨끗히 씻어 30분 정도 불렸다가 전기밥통에 고실고실 밥을 해주세요.
- Wash the white rice for 4 servings and soak it for 30 minutes, then cook it in a rice cooker.
2. 김밥속에 들어갈 재료를 준비해 둘께요. 맛살 햄 단무지 우엉은 길쭉길쭉 썰고 채로 썰어서 볶아주셔도 좋답니다.
- I will prepare the ingredients for the kimbap. You can also chop the ham and pickled radish burdock into long strips and fry them.
3. 당근 또한 채친뒤 카놀라유를 둘러 팬에 맛소금을 적당히 뿌려 강한불에 한소큼 볶아줍니다.
- After slicing carrots, sprinkle with canola oil and season with salt in a pan, and stir-fry a little over high heat.
4. 깨끗히 씻은 오이는 당근처럼 길게 썰어 진한 소금물로 30분정도 절인뒤 물기를 꼭 짜서 준비해 두세요.짜주세요.
- Wash the cucumber, cut into long slices like carrots, and marinate in thick salted water for about 30 minutes, then squeeze out the water and keep it ready.
5. 달걀은 4개정도 소금으로 간하여 살짝 푼 다음 지단을 만들어 두세요.
- Season 4 eggs with salt and lightly beaten, then make a jidan.
6. 밥이 다되었으면 넓은양푼에 퍼담아 어느정도 식으면 참기름과 소금을 조금씩 넣어주며 간을 봐두세요.
- When the rice is done, put it in a large spoon and when it cools down to a certain extent, add sesame oil and salt little by little and check the seasoning.
7. 김발을 깐뒤 밥은 얇게 펼쳐준 뒤에, 만들어 두었던 재료들을 가지런하게 올려두고 양 손가락으로 힘을 조절해가며 단단하게 말아주세요.
- After spreading the gimbal, spread the rice thinly, place the ingredients neatly on top, and roll them tightly while controlling the strength with both fingers.
8. 잘 말아진 김밥 겉에 참기름을 바른뒤에 으깬 통깨를 뿌린뒤에 먹기좋게 썰어 접시에 담아 맛있게 드시면 오늘의 김밥 완성~
- Spread sesame oil on the outside of rolled kimbap, sprinkle with crushed sesame seeds, cut into bite-size pieces, serve on a plate, and enjoy, complete today's kimbap~
기본김밥 레시피-만드는법
이웃님들도 나중에 점심도 든든하고 맛있게 드세요, 오늘도 마무리 잘하시기 바랍니다^^
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