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전문점 따라잡는 레시피

얼큰짬뽕 맛있게 만드는 법 황금레시피 - 집밥만들기

by 에이디마스터 2021. 11. 23.
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얼큰짬뽕 맛있게 만드는 법 황금레시피 - 집밥만들기

얼큰짬뽕 레시피/만드는법

이번에 준비한 간단 레시피는 얼큰짬뽕를 할꺼예요ㅋㅋ

정말 집에서 손쉬운 메뉴로 만들어 볼수있는 최상인 메뉴입니다~혼자인 분들도 강추:)

It is really the best menu that you can make easily at home. Highly recommended for those who are alone :)

 

얼큰짬뽕 요리재료 - 후추 취향껏,고춧가루 3큰술,청양초 3개,치킨스톡,당근 적당량,식용유(라드) 3큰술,호박 적당량,양파 1개,다진마늘 1큰술 반,굴소스 1큰술,오징어 1마리,물 1500ml,고추기름 3큰술,사골분말,홍합 2줌,새우 12마리,대파 2대,배추잎 5장 (기호에 맞게 가감하시면 됩니다)

Cooking ingredients - Pepper to your liking, Red pepper powder 3 Tbsp, Cheongyang vinegar 3ea, Chicken stock, Carrot appropriate amount, Cooking oil (lard) 3Tbsp, Pumpkin appropriate amount, 1 Onion, 1 Tbsp minced garlic, 1 Tbsp Oyster sauce, 1 Squid Horses, 1500ml water, 3 tablespoons red pepper oil, beef bone powder, 2 handfuls of mussels, 12 shrimps, 2 green onions, 5 cabbage leaves (add or subtract according to your taste)

 

얼큰짬뽕 레시피/맛있게만드는법

1. 달군팬에 돼지기름(라드)를 3큰술 둘러 말린고추 간생강 대파로 노릇할 정도만 볶아줘 기름에 향을 입혀줍니다.

- In a heated pan, heat 3 tablespoons of pork oil (lard) and fry it with dried red chilli, ground ginger and green onion until golden brown. Coat the oil with fragrance.

 

2. 다진마늘을 둘러 은은하게 기름에 향을 추가로 추가해준 후 불을 완전히 줄여주세요.

- Lightly add flavor to the oil around the minced garlic and turn off the heat completely.

 

3. 미리 준비한 야채를 전부 넣어 강불에서 볶다가 매운고추가루를 2수저반 정도 넣어 약한불에서 충분히 볶아주시면 짬뽕 국물에서 깊은 맛이 나오니 참고하셔요.

- Put all the vegetables prepared in advance and fry them over high heat, then add 2 and a half spoons of spicy red pepper powder and stir-fry them over low heat. Note that the soup will have a deep flavor.

 

4. 육수를 1200미리를 먼저 부은뒤 불을 높여서 보글보글 끓어오르면 오징어 새우 홍합등 깨끗히 손질한 해산물을 400그램 넣은뒤 끓여줍니다.

- Pour 1200ml of broth first, turn up the heat, and when it boils, add 400 grams of cleaned seafood, such as squid, shrimp, mussels, and bring to a boil.

 

5. 미원 2큰술미원 1큰술 꽃소금 2큰술 치킨스톡 2큰술 사골분말 1큰술 굴소스 1큰술 정도 넣어 대충 간을 본뒤에 .

- 2 Tbsp Miwon 1 Tbsp Flower Salt 2 Tbsp Chicken Stock 2 Tbsp Beef Bone Powder 1 Tbsp Beef Bone Powder 1 Tbsp Oyster Sauce 1 Tbsp.

 

6. 짬뽕이 보글보글 끓어오르면 육수를 700미리 정도 더 부어준뒤 백후추가루를 취향에 맞춰 뿌려주고 15분쯤 더 끓여주세요.

- When the jjamppong comes to a boil, pour 700ml more of the broth, then sprinkle with white pepper powder to your liking and boil for another 15 minutes.

 

7. 짬뽕이 대충 완성되면 마지막으로 중화면을 끓인물에 삶아주시면 됩니다.

- When the jjambbong is roughly finished, finally boil the Chinese noodles in boiling water.

 

8. 면발이 먹기좋게 익었다면 불을 끄고 얼음물에 살짝만 헹군뒤 넣은접시에 담으면됩니다.

- When the noodles are ready to eat, turn off the heat, rinse lightly in ice water, and place on a plate.

 

9. 완성후 불을 끄기전에 청경채를 넣어 면위에 부어 마무리해 주시면 깊은 맛이 나는 담백하고 칼칼한 짬뽕 만들기가 완성 됩니다.

- After completion, before turning off the fire, add bok choy and pour over the noodles to finish, and you will be able to make simple and sharp Champon with a deep flavor.

얼큰짬뽕 레시피-맛있게만드는법

요즘 많이 힘들지만,좋은 생각만 하시면서^^* 웃으면서 이번주 시작하길 ... ~

It's hard these days, but only thinking of good thoughts ^^* Let's start this week with a smile ... ~

 

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