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전문점 따라잡는 레시피

시간없을때 금방 먹기좋은 낙지볶음 만들기 - 집밥만들기

by 에이디마스터 2021. 11. 23.
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시간없을때 금방 먹기좋은 낙지볶음 만들기 - 집밥만들기

낙지볶음 만들기

요번에 준비한 간단 레시피는 낙지볶음를 만들어 볼꺼예요^^

정말 간단한 요리로 만들수있는 최고의 메뉴랍니다~혼자인 분들도 강력하게 추천합니다*^^*

It is the best menu that can be made with really simple dishes.

 

낙지볶음 요리재료 - 참기름 1스푼,고춧가루 2T,양파 1개,대파 1대,당근 1/3개,다진마늘 1T,낙지 2-3마리,깨 1스푼,진간장 3T,식용유 1/2컵,설탕 1T,맛술 1.5T,청양고추 2개 기호에 맞게 가감하시면 됩니다

Ingredients for stir-frying octopus - 1 tablespoon sesame oil, 2T red pepper powder, 1 onion, 1 green onion, 1/3 carrot, 1T minced garlic, 2-3 octopus, 1 spoon sesame, 3T soy sauce, 1/2 cup cooking oil, sugar 1T, 1.5T of cooking wine, 2 cheongyang peppers You can add or subtract according to your preference.

 

낙지볶음 맛있게 만들기

 

1. 싱싱한 낙지 머리는 뒤집어 속의 내장을 모두 제거해 주고 다리를 뒤집어 낙지의 입을 모두 제거해 주시면 됩니다.

1. Turn over the head of the fresh octopus to remove all the internal organs, and turn the legs over to remove the mouth of the octopus.

 

입뒤쪽을 손가락으로 눌러주면 의외로 쉽게 빠져 나온 답니다.

If you press the back of your mouth with your finger, it comes out surprisingly easily.

 

2. 내장을 정리한 낙지에 밀가루를 적당히넣어 한참 박박 문질러 씻어 준다음 뜨거운물에 낙지를 넣어서 가볍게 데쳐 주시면 됩니다.

2. After cleaning the intestines, add flour to the octopus and rub it for a while, then put the octopus in hot water and blanch it lightly.

 

데친 낙지는 3~4센티 크기로 잘라서 준비 해 둡니다.

Prepare the poached octopus by cutting it into 3~4cm pieces.

 

3. 양파 대파는 적당한 크기로 썰어두세요.

3. Chop the onion and green onion into appropriate sizes.

 

4. 다진마늘 1T, 고춧가루 3T, 진간장 2.5T, 갈색설탕 1T, 맛술 1.5T(없으면 패스)를 잘섞어 맛있는 양념장을 만들어 주면 됩니다.

4. Mix 1T minced garlic, 3T red pepper powder, 2.5T soy sauce, 1T brown sugar, and 1.5T cooking wine (pass if you don't have one) to make a delicious sauce.

 

5. 냄비에 식용유를 조금 두르고 팬을 달군후 양파와 대파를 넣어 데치듯 볶아줍니다.

5. Put a little oil in a pot and heat the pan, then add onion and green onion and fry until blanched.

 

6. 손질한 낙지를 모두 넣고, 비법 양념장을 3분의2정도만 넣어 볶다가 간을 보시면서 식성에 맞게 추가해 주면 됩니다.

6. Add all the trimmed octopus, add about 2/3 of the secret sauce and stir-fry it, then add it to suit your taste while watching the seasoning.

 

7. 강한불에서 빠르게 볶아주다가 참기름을 데치듯 조금 두르고 완성그릇에 담아 맛있게 먹어줍니다.

7. Stir-fry quickly over high heat, then drizzle with sesame oil and put it in a finished bowl and enjoy.

 

 

요번엔 손쉽고 간단한 낙지볶음 레시피를 소개해 드렸는데요.

This time, I introduced an easy and simple fried octopus recipe.

 

시간날때 간단하게 조리해서 행복하게 드시기 바랍니다.

When you have time, simply cook it and enjoy it happily.

 

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