본문 바로가기
전문점 따라잡는 레시피

오늘의 추천메뉴 - 오이냉국 맛있게 만드는법

by 에이디마스터 2021. 11. 22.
반응형

오늘의 추천메뉴 - 오이냉국 맛있게 만드는법

Today's recommended menu - How to make delicious cucumber cold soup


오이냉국 레시피-만드는법

Cucumber Cold Soup Recipe - How to make


티비에서 오이냉국 조리방법을 보고나니 아하! 오늘은 오이냉국로 저녁을 준비해야겠다는 생각이 들어서 만들기로 했습니다

Watching how to cook Cucumber Cold Soup on TV Aha! Today, I decided to make it because I thought I should prepare a dinner with cucumber cold soup.


오이냉국 요리재료 - 식초 5T,깨소금 1T,다진마늘 1.5T,물 750ml,설탕 2.5T,맛소금 1.5T,양파 1개,오이 2개,땡초 4개 (기호에 맞게 조절하시면 됩니다)

Ingredients for Cucumber Cold Soup - Vinegar 5T, Sesame Salt 1T, Minced Garlic 1.5T, Water 750ml, Sugar 2.5T, Salt 1.5T, Onion 1ea, Cucumber 2ea, Cucumber 4ea (Adjust to your liking)


오이냉국 레시피-만드는법

Cucumber Cold Soup Recipe - How to make


01 . 미리준비한 오이는 채칼 등으로 뾰족한 가시부분을 다듬어서 긁어내고 깔끔하게 씻어서 얇게 채썬다.

01 . Prepare cucumbers in advance by trimming the sharp thorns with a razor blade, etc.


02. 장만한 대파는 3cm 길이로 얇게 채 썰어주고, 붉은 (홍)고추는 어슷 썰기한다.

02. Thinly slice the long green onion into 3cm lengths, and cut the red (red) pepper diagonally.


03. 볼 등에 오이와 설탕/소금/식초/고춧가루를 넣어서 위에서 준비한 오이를 조금 절인다.

03. Put cucumber and sugar/salt/vinegar/red pepper powder in a bowl and pickle a little of the cucumber prepared above.


04. 위의 03에 물을 붓고 홍고추와 대파를 함께 넣는다. 냉장고에 보관해 시원하게해서 맛있게 먹어준다.

04. Pour water into 03 above and add red pepper and green onion together. Keep it in the refrigerator and enjoy it cool.


05. 간단한 사계절 오이냉국이 완성 입니다.

05. A simple four seasons cucumber cold soup is complete.


오이냉국 레시피-만드는법

Cucumber Cold Soup Recipe - How to make


오늘은 간단히 만들어 먹을수있는 오이냉국 요리법을 공개해 드렸는데요.

Today, I've revealed a recipe for a cucumber cold soup that can be easily made and eaten.


잇님들도 즐겁게 만들어서 행복하게 드시는건 어떠세요.

How about making them happy and eating them happily?


반응형

댓글