냉장고에 돼지고기가 있어서 돼지고기요리로 매콤달콤한 돼지주물럭 - 제육볶음 만들어볼꺼랍니다
제육볶음 레시피/만드는법
Stir-fried pork recipe/how to make
여수시내를 나가면 빠지지 않고 먹는 제육볶음! 오늘은 집에서 손쉽게 뚝딱 만들어 먹자!!
Jeyuk-bokkeum is eaten without leaving Yeosu city! I try to make it easily and eat it :)
제육볶음 요리재료 - 양파 1개,당근 1/3개,간마늘 1스푼,후추가루 약간,매실액 2스푼,간장 2스푼,파 약간,고추장 1스푼,고춧가루 2스푼,청양고추,물엿 1스푼,돼지고기앞다리살 1근 (기호에 맞게 가감하시면 됩니다)
Ingredients for stir-frying Jeyuk - 1 onion, 1/3 carrot, 1 spoon of minced garlic, a little bit of pepper powder, 2 spoons of plum juice, 2 spoons of soy sauce, a little bit of green onion, 1 spoon of red pepper paste, 2 spoons of red pepper powder, cheongyang pepper, 1 spoon of starch syrup , 1 pound of pork front leg (add or subtract according to your taste)
제육볶음 레시피/맛있게만드는법
Jeyuk Stir-fry Recipe/How to make it delicious
01. 배추김치/ 돼지고기를 한입 크기로 썬다.
01. Cabbage kimchi/ Cut pork into bite-size pieces.
02. 양파/ 대파/ 청양고추/ 홍고추는 3cm 썬다.
02. Cut onion/ green onion/ cheongyang pepper/ red pepper 3cm.
03. 큰 볼에 얌념 재료들을 넣어 잘 섞어 양념장을 만든다.
03. Put the yam sauce ingredients in a large bowl and mix well to make the sauce.
04. 양파/ 홍고추/ 배추김치/ 대파/ 청양고추를 넣어 골고루 버무려 20분정도 재운다.
04. Add onion/ red pepper/ cabbage kimchi/ green onion/ cheongyang pepper, mix evenly and marinate for 20 minutes.
05. 뜨거운 팬에 카놀라유를 두른뒤 재워둔 돼지고기를 넣고 중간불에서 삼겹살이 충분히 익을 때까지 섞으며 볶아준다.
05. Heat canola oil in a hot pan, add marinated pork, and stir-fry over medium heat until the pork belly is fully cooked.
06. 다 익었으면 불을 끄고 참기름 1~2방울을 떨어뜨려 주고 잘 버무린다.
06. When cooked, turn off the heat and add 1-2 drops of sesame oil and mix well.
제육볶음 레시피/맛있게만드는법
Jeyuk Stir-fry Recipe/How to make it delicious
이번엔 간단하고 맛있는 제육볶음 레시피를 공개해 드렸는데요.
This time, I've revealed a simple and delicious Jeyuk-bokkeum recipe.
시간날때 간단하게 만들어서 사랑하는 사람과 함께 드시기 추천합니다.
I recommend making it simple when you have time and eating it with your loved ones.
'전문점 따라잡는 레시피' 카테고리의 다른 글
집에서 간단히 할수있는 요리 - 매운오징어볶음 (0) | 2021.11.30 |
---|---|
간단하고 쉬운 홍합탕 레시피 (0) | 2021.11.30 |
뚝딱 끝나는 황금레시피 - 잔치국수 (0) | 2021.11.28 |
대게찜과꽃새우 맛집에서 먹던 그맛 따라해봐요 - 집밥만들기 (0) | 2021.11.27 |
간단한 요리 오징어국 반했어~ (0) | 2021.11.26 |
댓글