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전문점 따라잡는 레시피

간단한 요리 오징어국 반했어~

by 에이디마스터 2021. 11. 26.
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간단한 요리 오징어국 반했어~

I fell in love with the simple dish squid soup~


오징어국 레시피/맛있게만드는법

Squid soup recipe/how to make delicious


아산시내를 나가게 되면 가끔먹는 오징어국!

When I go out to downtown Asan, I sometimes eat squid soup!


간단하게 집에서 해볼려고 해요~

I'm trying to make it simple at home.


오징어국 요리재료 - 물 1.7L,고춧가루 2숟갈,국물용멸치 8마리,대파 1/3뿌리,오징어 1.5마리,소금 1/2티스푼,다진마늘 1/2숟갈,국간장 2숟갈,무 1/4개 (식성에 따라 가감하시면 됩니다)

Ingredients for squid soup - 1.7L of water, 2 tablespoons of red pepper powder, 8 anchovies for broth, 1/3 green onion, 1.5 squid, 1/2 teaspoon salt, 1/2 tablespoon minced garlic, 2 tablespoons soy sauce, 1 radish 4 pieces (add or subtract according to your taste)


오징어국 레시피/맛있게만드는법

Squid soup recipe/how to make delicious


01. 오징어에 있는 내장을 없애준 후 수돗물에 정갈하게 씻는다.

01. After removing the intestines from the squid, wash it neatly in tap water.


다리부분은 손을 이용해 훑어가며 다리의 빨판을 제거한다.

Remove the suckers of the legs by sweeping them with your hands.


오징어의 몸통은 1cm × 5cm 사이즈로 썰어주고 다리부분은

Cut the body of the squid into 1cm × 5cm pieces, and cut the legs


4센치(4cm) 사이즈로 잘라준다.

Cut into 4 cm (4 cm) pieces.


02. 무는 사각형 4cm 사이즈로 편편하게 잘라준다.

02. Cut the radish into square 4cm squares.


쪽파는 밑둥(뿌리) 부분을 잘라서 제거하고 너저분한

Cut the stalk (root) part of the chives and remove the


잎을 없애준 후 수돗물에 깨끗이 씻어

After removing the leaves, rinse thoroughly with tap water.


3센티미터(cm) 사이즈로 잘라준다.

Cut into 3 centimeters (cm) pieces.


03. 냄비에 생수를 붓고서 무와 고춧가루를

03. Pour water into a pot and add radish and red pepper powder


넣어서 한소끔 끓인다.

Put it in and cook for a bit.


04. 이때 무가 익고나면 미리 준비한 마늘과 오징어를 넣어서 다시 끓여준다

04. When the radish is cooked, add the garlic and squid prepared in advance and boil again.


쪽파. 국간장을 넣어서 끓이다가 소금 등으로 간해준다.

scallion. Add soy sauce and bring to a boil, then season with salt.


오징어국 레시피/맛있게맛있게만드는법

Squid soup recipe/how to make deliciously delicious


요번엔 누구나 만들수있는 오징어국 조리법을 알려 드렸는데요.

This time, I showed you a recipe for squid soup that anyone can make.


시간날때 간단하게 조리해서 가족과 함께 드셔보세요.

When you have time, simply cook it and enjoy it with your family.


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