저녁식사 메뉴로 딱 좋은 달래장두부조림 만들기
달래장두부조림 레시피/맛있게만드는법
대학로를 가게되면 자주먹는 달래장두부조림^^
간편하게 집에서 해보려고 합니다^^
달래장두부조림 요리재료 - 달래 1/2줌,참기름 1숟가락,고춧가루 1/2숟가락,매실청 1숟가락,두부 1모,간장 2숟가락,들기름 2숟가락,홍고추 1/2개 (기호에 맞게 가감하시면 됩니다)
달래장두부조림 레시피/맛있게만드는법
시장에 달래가 보이길래 반가운 마음에 한봉지 사왔네요~ 그래서 냉장고에 몇일째 있던 두부와 먹을수있는 달래두부조림을 만들어 보려고 합니다.
1. 달래양념장은 고춧가루 양조간장 달래 매실청 참깨 올리고당 들기름을 분량대로 넣은뒤에 고루섞어 주면 됩니다.
- For the soothing sauce, add red pepper powder, brewed soy sauce, soy sauce, soothing plum, sesame, oligosaccharide, and perilla oil according to the amount and mix evenly.
2. 딱딱한두부를 몇번 행궈 큼직한 크기로 잘라서 넓은팬에 식용유를 넣고 부쳐 주시면 됩니다.
- Rinse hard tofu several times, cut into large pieces, and fry in a wide pan with cooking oil.
3. 두부를 뒤집을 때 참기름이나 들기름을 반스푼 가량 더 넣으며 구워주면 한결 고소함이 살아있는 두부부침이 됩니다.
- When turning the tofu over, add half a tablespoon of sesame oil or perilla oil and bake it to create a more fragrant tofu-chim.
4. 두부가 노릇노릇 부쳐졌으면 두부위에 만들어뒀던 달래양념장을 반정도만 부어서 제일 약한불에서 2~3분 쯤 조려 주시면 됩니다.
- When the tofu is browned, pour half of the soy sauce you made on the tofu and simmer on the lowest heat for 2-3 minutes.
5. 2~3분쯤 조린다음 조심히 뒤집은뒤 몇일째 있던 달래양념장을 모두 올린후에 조려 주세요.
- Cook for 2~3 minutes, then carefully turn it over and cook it after adding all the soy sauce that has been there for several days.
6. 두부가 잘 조려졌으면 플레이팅접시에 담아 실고추 쪽파 통깨를 다져 솔솔 뿌려 드시면 됩니다.
- When the tofu is cooked well, put it on a plating plate and sprinkle with sesame seeds for chili pepper and chives.
달래장두부조림 레시피/맛있게만드는법
요즘세상 아주많이 힘든 때지만,화이팅~ 하시면서~ 즐거운 이번주 마무리하시길 ... ^.^
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